De dierenbescherming in de Amerikaanse stad Fort Collins in Colorado is een onderzoek gestart naar het achterlaten van 77 gedomesticeerde ratten in de vrieskou.

De Larimer Humane Society werd afgelopen week kort na elkaar gebeld door twee personen die meldden dat ze werden achtervolgd door ongeveer dertig tamme ratten in een natuurgebied in de buurt van Fort Collins, meldt CBS News.  

Aan het gedrag van de ratten - ze aten onder meer uit de handen van de mensen - was volgens de dierenbescherming te merken dat de knaagdieren niet wild, maar gedomesticeerd waren. Men vermoedt dat de eigenaar ze heeft achtergelaten. 

In het gebied vroor het de afgelopen dagen tot twintig graden, maar volgens de dierenbescherming hebben veel ratten de vrieskou overleefd omdat ze elkaar warm hielden door dicht tegen elkaar aan te gaan liggen. Met een kruimelspoor konden veel dieren worden gevangen. 

De directeur van de dierenpolitie in het gebied stelt tegen CBS News dat zodra de eigenaar van de ratten is gevonden, deze zal worden aangeklaagd voor dierenmishandeling. De dierenbescherming is van plan de ratten ter adoptie aan te bieden.