​Orka Morgan is in verwachting. Het dier verhuisde in 2011 van Dolfinarium in Harderwijk naar Tenerife in Spanje, wat de gemoederen flink bezighield.

De zwangerschap van de orka is volgens dierenpark Loro Parque op het Canarische eiland met een echo-onderzoek tijdens een reguliere medische controle van het dier ontdekt. Orka's krijgen maar eens in de drie tot vijf jaar een jong. De zwangerschap duurt achttien maanden.

Morgan werd in 2010 uitgeput gevonden in de Waddenzee. Pogingen om haar terug naar zee te leiden, zijn mislukt. Daarna werd ze naar Harderwijk gebracht om te herstellen. Het bassin was echter te klein voor de orka.

De voorgestelde verhuizing naar het dierenpark op Tenerife leidde tot kritiek van dieren- en natuurorganisaties, die vonden dat Morgan moest worden teruggezet in de natuur. Ze betwijfelden of de orka goed zou worden behandeld op Tenerife.

De familie van de orka is nooit getraceerd en er bestond twijfel of het jonge dier voldoende voedsel zou kunnen vinden.

Toenmalig staatssecretaris Henk Bleeker van Economische Zaken gaf in 2011 groen licht om Morgan naar Tenerife te verhuizen. Een juist besluit, oordeelde Raad van State in 2014. Er zou geen realistisch en bevredigend alternatief zijn geweest.