Een groepje wandelaars is maandag in een park in Eindhoven aangevallen door een zwerm grote wespen. Sommige mensen werden meer dan twintig keer gestoken door de hoornaars. Drie bezoekers van het park zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en zijn daarna naar een huisartsenpost bij het ziekenhuis gegaan.

Een vierde persoon die was gestoken, werd enige tijd vermist. Maar de man was volgens een woordvoerder van de gemeente Eindhoven zelf naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen.

Met het viertal gaat het volgens de zegsman naar omstandigheden goed. Ze moeten uit voorzorg in verband met een eventuele allergische reacties nog wel een aantal uren in het ziekenhuis blijven. Naast de wandelaars is er ook een hond gestoken.

De gemeente heeft een bedrijf ingeschakeld om het wespennest te laten verwijderen. Volgens de wandelaars werden ze zonder aanleiding aangevallen door de wespen.

Waarschuwingsborden

In Noord-Brabant zijn al vaker mensen aangevallen door wespen. Vorig jaar zijn er op diverse plekken in de omgeving waarschuwingsborden opgehangen voor de insecten.

Een hoornaar (Vespa crabro) is een soort reuzenwesp en kan 3,5 centimeter lang worden. Een steek van een hoornaar kan zeer pijnlijk zijn.