Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Brandweer Winschoten moet man die kat wil redden uit boom halen

De brandweer in Winschoten is zondagavond uitgerukt voor een man die een kat uit een boom probeerde te redden. Het dier zit al een paar dagen vast in de boom in het Sterrebos in de stad.
Door NU.nl

De man wilde het dier redden en klom zo’n vijftien meter omhoog in de enorme kastanjeboom. Maar toen durfde man zelf ook niet meer verder te klimmen en moest hij met een ladder worden bevrijd.

De reddingsoperatie duurde bijna een uur, bevestigde de woordvoerder van de Veiligheidsregio naar aanleiding van een bericht van RTV Noord.

De kat zit op zo’n 25 meter hoogte. De brandweerlieden probeerden het dier nog uit de boom te spuiten, terwijl beneden andere mannen met een kleed klaar stonden om de poes op te vangen. Maar dit mocht niet baten.

Bakje kattenvoer

De brandweer moest de pogingen staken toen het donker werd. Op de grond is een bakje met kattenvoer neergezet in de hoop dat het dier zelf naar beneden zou komen.

De dierenambulance Winschoten laat maandagochtend weten dat dit nog niet is gebeurd.

Nieuwe reddingspoging

"We willen graag nog een poging ondernemen om de poes te redden, maar wij hebben daar zelf het materiaal niet voor", laat een zegsvrouw weten. De ambulance neemt maandag nogmaals contact op met de brandweer over een tweede reddingspoging.

De brandweer laat maandag weten af te wachten. "Het redden van de man was al een hele operatie waarvoor we met groot materieel moesten uitrukken", legt de zegsvrouw uit. "Bovendien is onze ervaring dat katten vroeger of later zelf uit de boom klimmen."

Het is niet duidelijk van wie de kat is. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld.


Lees meer over:
Winschoten

Aanbevolen artikelen