De hulpdiensten in Sint-Oedenrode hebben dinsdag een rode neusbeer uit een boom gelokt met bananen en appels, dat meldt Omroep Brabant.

De dierenambulance deed een eerste poging om het dier uit de boom te krijgen, toen dat niet lukte werd de brandweer gebeld.

Ook de brandweer slaagde niet in de reddingsactie. De hoogwerker werkte niet goed en kon daardoor niet bij de neusbeer komen. Daarop werd besloten wat fruit achter te laten bij de boom en het beestje alleen achter te laten.

De neusbeur kwam uiteindelijk zelf uit de boom. Een omstander die wel in de buurt bleef heeft toen de hulpdiensten weer gebeld, aldus de regionale omroep.

Er kwam nog wel een achtervolging, het dier rende namelijk weg. De neusbeer is door een specialist verdoofd. Het dier heeft niet geleden en het gaat goed met hem of haar, aldus de specialist.

Omdat het niet duidelijk is van wie de rode neusbeer is, is deze meegenomen naar Stichting Aap. Sinds twee jaar mogen de dieren niet meer als huisdier worden gehouden in Nederland, maar mogelijk is het beestje wel van een particulier. "Een dierentuin had wel gemeld dat de neusbeer was ontsnapt en ons bijvoorbeeld ingeschakeld."