Een hond die per abuis op een verkeerde vlucht werd gezet in Canada, is na twee dagen gevonden. Het dier liep weg toen het in de verkeerde stad werd uitgelaten door een medewerker van de vliegmaatschappij.

Labradoodle Cooper moest eigenlijk zitten op een vlucht van Halifax naar Deer Lake, zo'n 900 kilometer verderop. Zijn bazen zouden op vakantie gaan naar Jamaica en de hond ging logeren bij familieleden, schrijft The Canadian Press.

In plaats van die vlucht werd Cooper echter per ongeluk op het vliegtuig naar Hamilton, 2.000 kilometer ten westen van Deer Lake, gezet. Eenmaal op dat vliegveld aangekomen rende de hond weg toen hij werd uitgelaten door een medewerker van vliegmaatschappij WestJet.

Omdat niemand wist waar het dier zich bevond, werden zijn bazen overgevlogen om te helpen bij de zoektocht. Samen met medewerkers van de luchtvaartmaatschappij en een organisatie die vermiste dieren opspoort werd een zoekoperatie opgezet. Na twee dagen werd Cooper vrijdag gevonden in een omheind gebied in Hamilton. 

Volgens een man die hielp bij de zoektocht had het dier het koud en had het honger. Een dierenarts heeft Cooper daarna nog nagekeken. De hond bleek niets te mankeren.

WestJet heeft excuses aangeboden en zegt alle kosten te vergoeden.