De brandweer Haaglanden is al drie dagen met man en macht bezig om kat Kenzo uit een spouwmuur te bevrijden. Dinsdagmiddag probeerden de hulptroepen met een hoogwerker het dier te helpen.

Kenzo zit al sinds zondagmiddag vast in de spouwmuur aan de Michiel de Ruyterstraat in Ter Heijde (gemeente Westland). Dinsdagochtend probeerde een aannemer een deel van het dak en de nok van de nieuwbouwwoning te verwijderen om bij de poes te komen, maar dit mocht niet baten, aldus lokale omroep WOS.

De brandweer heeft dinsdag in de loop van de dag met een warmtemeter uitgevonden waar in de spouwmuur de zwart-bruin gevlekte Kenzo precies vast zit. Behalve de brandweer is ook de dierenambulance paraat om het dier, als hij uit zijn benarde positie is bevrijd, direct te behandelen.

Bevrijdingsplan

Volgens een van de agenten ter plaatse is het dier gelokaliseerd en leeft hij nog. De brandweer probeerde dinsdagavond vanaf de hoogwerker via het gat in het dak Kenzo uit de spouwmuur te 'hengelen', maar deze actie had niet het gewenste effect. 

De spouw is wel open. De brandweer bevestigt dat het dier zich nu vrijelijk kan bewegen. De politie verwacht dat de poes vannacht, als het weer stil en rustig is, zelf de muur uit komt.