Een ontsnapte diensthond van een beveiligingsbedrijf heeft voor grote overlast gezorgd op het drukste vliegveld van Nieuw-Zeeland. Zestien vluchten liepen vertraging op doordat het tien maanden oude dier rondliep in de buurt van de start- en landingsbanen.

De hond Grizz sloeg vrijdagochtend (lokale tijd) op de vlucht nadat hij van iets was geschrokken. Medewerkers van de luchthaven in Auckland deden urenlang pogingen om het angstige dier te vangen. Toen dat mislukte, schoot de politie de hond dood.

Een woordvoerster van het vliegveld zei tegen de New Zealand Herald de dood van Grizz te betreuren. ,,We hebben alles gedaan wat we konden om de hond te vangen, maar het lukte niet'', stelde de zegsvrouw.

De dood van het dier leidde in Nieuw-Zeeland tot ophef. Dierenrechtenorganisatie Safe noemde het doodschieten van Grizz onnodig. Volgens de organisatie had een verdovingsgeweer geleend kunnen worden van de lokale dierentuin.

Het is nog onduidelijk waarom Grizz wegrende. Volgens een woordvoerder van het beveiligingsbedrijf wordt nog uitgezocht waar het dier zo van schrok.