Indische neushoorn geboren in Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is dinsdagnacht een neushoorn geboren. Moeder Namaste was zo'n zestien maanden zwanger van het jong.

Volgens een woordvoerder van de dierentuin maken de moeder en het jong het goed. Het is nog niet bekend of het om een mannetje of een vrouwtje gaat. Verzorgers hopen het dier de komende weken beter te kunnen bestuderen. Ook heeft het dier nog geen naam.

Met de geboorte van het jong verblijven er nu twee Indische neushoorns in de dierentuin. De moeder zette eerder zes kalfjes op de wereld. Het jong werd geboren dankzij een fokprogramma waarbij tijdelijk een mannetjesneushoorn uit de Belgische dierentuin Planckendael werd gehaald. Voorlopig blijft het kalf in Rotterdam.

Binnen

De moeder en het jong zijn te zien voor het publiek, mits alles goed blijft gaan. De dieren zitten binnen. Als het kalfje zijn moeder goed kan bijbenen mogen de neushoorns naar buiten.

De bevalling was dinsdagnacht live te zien via een webcam. Ook woensdag is het neushoornverblijf live te zien via een webcamverbinding. 

De Indische neushoorn is een bedreigde diersoort waarvan er in het wild nog zo'n drieduizend leven. Het dier komt voor in India en Nepal. In tegenstelling tot de zwarte Afrikaanse neushoorn heeft het dier slechts één hoorn.

Lees meer over:
Tip de redactie