Inwoners dorpje VS zien oranje alligator rondzwemmen

Inwoners van het dorpje Hanahan in de Amerikaanse staat South Carolina hebben een kleine alligator in een vijver ontdekt die een oranje kleur heeft.

Inwoners hebben het dier vanwege zijn oranje kleur de bijnaam 'Trumpagator' gegeven, meldt Fox NewsDat is een verwijzing naar de huidskleur van Donald Trump.

Het is onduidelijk hoe de alligator aan zijn oranje kleur komt, maar sommige dierenexperts denken dat bepaalde algen het dier de kleur geven. Dat is zeer goed mogelijk, omdat dat al eerder bij andere alligatoren is voogekomen.

In 2011 hield bijvoorbeeld een oranje krokodil in de Australische stad Geelong de gemoederen bezig. Het dier Snappy, dat in een opvangcentrum leefde, verkleurde in een paar dagen van groen naar oranje.

Bassin

Het filter op de watertank waar Snappy dagelijks uit dronk bleek niet meer te functioneren, waardoor bladeren in het bassin terecht waren gekomen.

De rode algen tastten de kleur van het water aan, wat zijn uitwerking had op de huidskleur van de krokodil. Het effect kon makkelijk weer worden teruggedraaid door een beter filter te installeren, maar de eigenaar zei toen dat jammer te vinden omdat iedereen van de oranje krokodil was gaan houden.

De oranje kleur had geen effect op de gezondheid van Snappy en ook de Trumpagator lijkt niet ziek.

Lees meer over:
Tip de redactie