'Ongelukkige' ijsbeer uit Chinees winkelcentrum tijdelijk verplaatst

Een populaire ijsbeer die verblijft in een Chinees winkelcentrum mag tijdelijk terug naar het park waar hij is geboren. Het dier zou erg ongelukkig zijn en wordt vanwege een renovatie verplaatst.

De 3-jarige ijsbeer met de naam Pizza brengt sinds januari zijn tijd door in het Grandview winkelcentrum in de stad Kanton. Zijn verblijf is onderdeel van een dierenpark waar onder meer witte dolfijnen, walrussen en poolvossen verblijven. Bezoekers kunnen met de dieren op de foto en tikken vrijwel voortdurend tegen het raam.

Eerder dit jaar werd Pizza bekend toen de ijsbeer in een video te zien was terwijl hij op trillend op zijn zij ligt. Het leverde het dier de bijnaam op van de 'ongelukkigste ijsbeer ter wereld'.

Smeken

"Eindelijk kan Pizza de zon voelen, frisse lucht snuiven en de lucht zien", zegt dierenactivist Peter Li tegen de BBC. "We smeken het winkelcentrum om een definitieve beslissing te nemen. Geen enkele renovatie kan het verblijf geschikt maken voor zo'n dier."

Volgens Li zou het verval  van de ijsbeer binnenkort zo zichtbaar zijn, dat hij niet meer kan worden tentoongesteld. Een petitie voor de definitieve sluiting van het aquarium is inmiddels bijna een miljoen keer ondertekend.

Comfortabel

Het is niet bekend of de kritiek heeft bijgedragen aan de verbouwing van het aquarium. De overige dieren blijven tijdens de renovatie wel in het winkelcentrum.

Het winkelcentrum heeft zondag afscheid genomen van de ijsbeer. "Een vertrek is altijd sneu, maar je krijgt er een comfortabel verblijf voor terug", meldde het winkelcentrum op sociale media. Volgens lokale media zal het verblijf van Pizza in grootte worden verdubbeld.

Lees meer over:
Tip de redactie