Een gemeenteraadslid in Miami heeft een voorstel ingediend om muggen die mogelijk het zikavirus met zich meedragen te bestrijden met vleermuizen.

"Sommige mensen nemen dit niet serieus, maar sommige vleermuissoorten kunnen tot drieduizend muggen per dag eten en ze blijven weg bij mensen, zegt gemeenteraadslid Kristen Rosen Gonzalez tegen ABC.

Ze wil vleermuizenhuisjes in de stad laten plaatsen om het aantal muggen te verminderen. "We hebben dit voorstel voor een proefproject gedaan als een gebaar naar milieuactivisten."

"Die waren kwaad omdat wij bestrijdingsmiddelen in de lucht spoten. Dit is eigenlijk de enige maatregel die het milieu niet schaadt" Gonzalez twijfelt of het voorstel het gaat halen omdat "vleermuizen mensen nerveus maken."

The American Mosquito Control Association, het instituut dat zich bezighoudt met landelijke muggenbestrijding, twijfelt over het voorstel. "Er bestaat geen twijfel dat vleermuizen muggen eten, maar om ze als enige maatregel te gebruiken zou gek zijn. Zeker omdat vleermuizen ook ziektes met zich mee kunnen brengen."