Een Canadese vrouw die terechtstaat voor het geven van water aan varkens die onderweg waren naar de slacht is woensdag wederom gearresteerd bij een ongeluk met een truck vol met varkens, meldt het Canadese CBC News.

In het Canadese Burlington was een vrachtwagen met varkens onderweg naar het slachthuis toen de chauffeur de controle over het stuur verloor en kantelde.

De weg werd afgesloten door de politie maar dat hield dierenactivisten niet tegen te protesteren. De Canadese varkensactivist negeerde meerdere malen de afzetlinten en werd gearresteerd wegens het hinderen van een politieonderzoek.

De Canadese hangt een gevangenisstraf boven het hoofd of een maximum geldstraf van vijfduizend dollar voor het geven van water aan varkens die op weg waren naar hetzelfde slachthuis als het ongeluk van woensdag.

Op 22 juni 2015 gaf ze water aan de varkens door de nauwe metalen openingen van de vrachtwagen. Ze werd gearresteerd en maandag verdedigde ze zichzelf door te stellen dat varkens edeler zijn dan mensen.