Een wandelaar in de Amerikaanse staat Montana kwam twee keer oog in oog te staan met een grizzlybeer en heeft beide aanvallen overleefd.

Todd Orr liep door de bossen en had allerlei maatregelen getroffen die nodig zijn in gebieden waar grizzlyberen voorkomen.

Hij riep tijdens zijn wandeling regelmatig "Hee beer!" om de beren te laten weten dat een mens door de bossen loopt en droeg onder meer berentraangas, meldt The Washington Post maandag.

Ondanks zijn geluiden, kwam Orr toch een vrouwtjesbeer tegen met haar jongen op een open plek in het bos. De beer leek eerst weg te gaan, maar kwam toen toch op Orr af. Orr spoot het traangas, dat normaliter de beren vrijwel direct tegenhoudt, maar deze beer stopte niet.

De wandelaar maakte zich zo klein mogelijk en wachtte de aanval af. "De kracht van iedere beet voelde als een mokerslag met tanden", zegt Orr op zijn Facebookpagina. "Ze stopte even en dan bleef ze weer bijten."

Video: Gehavende Orr vertelt over aanval van beer

Opnieuw

De Amerikaan wist uiteindelijk te ontkomen en liep terug naar zijn auto, maar ongeveer tien minuten later viel de beer hem weer aan. De beer beet en krabte opnieuw, maar stopte opeens, ging op hem zitten en liep weer door. 

Direct na de aanval plaatste Orr een video waarop hij uitlegt wat er gebeurde. Zijn gezicht was flink toegetakeld, hij had overal wonden en zijn arm was gebroken, maar hij kon zelf naar het ziekenhuis rijden. "Niet de beste dag van mijn leven, maar ik heb het overleefd", zegt hij op Facebook.