In Zuid-Afrika heeft een dierenarts voor het eerst een identieke tweeling bij honden op de wereld gezet. De geboorte is uniek omdat identieke tweelingen bij dieren nauwelijks voorkomen. 

Bij een gebruikelijke keizersnede bij honden ontdekte de dierenarts een uitzonderlijke bobbel in de baarmoeder van de zwangere hond. De dierenarts ging er in eerste instantie vanuit dat de bobbel een vochtophoping was met overtollige vloeistoffen van de baarmoeder, maar na het maken van een kleine snede ontdekte de dierenarts dat het ging om twee foetussen die met navelstrengen bevestigd waren aan dezelfde placenta, zo meldt de dierenarts aan de BBC

De dierenarts had direct door dat het ging om een uitzonderlijke situatie, omdat tweelingen bij honden nauwelijks voorkomen. Bloedtesten door specialisten bevestigden dat het inderdaad gaat om een eeneiige tweeling. Daarnaast werd ook weefsel van de twee honden onderzocht die de vermoedens bevestigden. 

Toch is het volgens de onderzoekers moeilijk om vast te stellen hoe uniek de situatie is. Mogelijk worden er vaker eeneiige tweelingen bij honden geboren zonder dat dit geregistreerd wordt, omdat de dieren niet via een keizersnede maar op natuurlijke wijze geboren worden. Ook lijken honden uit een nest wel vaker op elkaar, waardoor er niet onderzocht wordt of het gaat om tweelingen.