De moeder van de enige pandatweeling in de Verenigde Staten is opnieuw zwanger van een tweeling.

Een echo bevestigt de zwangerschap, meldt de dierentuin in Atlanta waar het dier verblifjt.

Drie jaar geleden beviel moeder Lun Lun van de mannetjesberen Mei Lun en Mei Huan, die nog steeds in de dierentuin zijn maar die mogelijk in de herfst terugkeren naar China. Vrijwel alle pandaberen in dierentuinen zijn eigendom van China.

Lun Lun zou mogelijk in de komende weken al kunnen bevallen van de nieuwe tweeling. Een woordvoerder van Zoo Atlanta noemt de zwangerschap een grote verrassing.

Pandazwangerschappen komen weinig voor in gevangenschap. De zeldzame berensoort, waarvan nog maar 1.864 dieren in het wild voorkomen, heeft in gevangenschap moeite met paren of heeft daar zelfs totaal geen interesse in. Daarom komen de meeste zwangerschappen voort uit kunstmatige inseminatie.

Wenen

In augustus zijn al meerdere pandajongen geboren. Dinsdag maakte de dierentuin in Wenen bekend dat een zestien dagen geleden geboren pandajong het goed maakt. In een fokcentrum in het zuidwesten van China werden op 9 augustus twee jongen geboren.

De dierentuin in Atlanta heeft een rechtstreekse videoverbinding opgezet zodat pandaliefhebbers uit de hele wereld de bevalling van Lun Lun kunnen bekijken.