De stokstaartjes in Burgers’ Zoo bij Arnhem hebben zelf hun verblijf uitgebreid. De dieren blijken een holenstelsel te hebben gegraven dat zelfs tot onder een naastgelegen overdekt stuk woestijn reikt.

Burgers’ Zoo laat weten dat het verblijf van de dieren is voorzien van een constructie van gaaswerk, om te voorkomen dat ze ontsnappen. De stokstaartjes vonden desondanks een 'zwakke plek’ en sloegen aan het graven, met een onbekend aantal tunnels en holen tot gevolg.

De dierentuin heeft tijdelijk een extra hek geplaatst om de stokstaartjes binnen hun verblijf te houden. Na het hoogseizoen wil men het verblijf terugbrengen naar de staat van voor de clandestiene verbouwing van de bewoners.

Volgens Burgers’ Zoo leven stokstaartjes "in een hechte groep en graven ze een gezamenlijk holenstelsel met diverse kamers en meerdere in- en uitgangen".

Elke kamer in het stelsel heeft een eigen functie, bijvoorbeeld om voedsel op te slaan. Een belangrijk doel van het tunnelstelsel is om bescherming te bieden als bijvoorbeeld roofvogels het op de stokstaartjes hebben voorzien.