Diererechtenorganisaties hebben bezorgd gereageerd op een foto waarop de drie jaar oude prins George van Groot-Brittanië chocolade-ijs aan zijn hond voert.

Dat meldt de Guardian.

De foto werd vrijgegeven naar aanleiding van de derde verjaardag van de prins. Op de foto is te zien hoe de toekomstige koning zijn saniël Lupo een ijslolly geeft in de tuin van het landhuis van zijn grootouders in Norfolk. 

Dierenrechtenorganisatie RSPCA riep hondenbezitters meteen op het voorbeeld niet te volgen. Volgens experts zijn honden allergisch voor zuivel, omdat het problemen aan het verteringsstelsel tot gevolg heeft.

Daarnaast zou chocolade zeer giftig zijn voor de dieren. "Het is goed bedoeld dat prins George Lupo zijn ijsje geeft, maar in plaats van ijs raden we hondenbezitters aan een zelfgemaakt ijsje te geven van diervriendelijke producten."

Twitteraars reageerden minder mild en pleitten voor een arrestatie van de kroonprins voor dierenmishandeling. Woordvoerders van het Britse Koningshuis wilden niet ingaan op de commotie.