Een dierenpark even ten zuiden van Berlijn is woensdag ontruimd geweest nadat twee leeuwen uit hun kooi waren ontsnapt. Beide dieren zijn teruggebracht naar hun verblijf. Bezoekers zijn niet in gevaar geweest.

De leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, wisten even voor het middaguur te ontsnappen in het Wildpark Johannismühle in de plaats Baruth/Mark. Het was niet meteen duidelijk of er naast één leeuw ook een tweede leeuw was ontsnapt.

Een dierenarts slaagde er rond 13.15 uur in om de leeuwin, genaamd Getchen, te verdoven. Ze is terug naar het verblijf gebracht, meldt de politie. Het mannetje Massai liep even later zelfstandig terug naar het hok.

Het leeuwenverblijf in het dierenpark bestaat uit meerdere veiligheidszones, laat de eigenaar van het dierenpark weten aan Märkische Allgemeine. Hij stelt dat de leeuwen door de eerste zone wisten te breken, maar niet voorbij een tweede kwamen.

Het gedeelte van het park waar de leeuwen zich konden bewegen, bleef zo beperkt. Zowel bezoekers als andere dieren zijn hierdoor niet in gevaar gekomen.

Circus

Hoe de leeuwen konden ontsnappen is nog niet duidelijk. Op het moment dat de dieren wegliepen, waren ongeveer honderd mensen in het park. Om het ongeveer 1 vierkante kilometer grote park staat een hek.

Massai en Getchen wonen sinds 2006 in het wildpark. De leeuwen zijn overgenomen van een circus.