Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
kat poes huisdier katten poezen

Bibliotheekkat moet van raad Texaanse stad gebouw verlaten

De gemeenteraad van de Texaanse stad White Settlement laat de geliefde bibliotheekkat Browser uit het overheidspand zetten. In een stemming werd een meerderheid voor dit voorstel behaald.
Door NU.nl

Browser leeft al zes jaar in de bibliotheek, die het dier als mascotte heeft geadopteerd. De gemeenteraad wil nu dat Browser het overheidsgebouw verlaat, meldt Fox News. 

Officieel is het niet toegestaan dat dieren in overheidsgebouwen leven. De zaak werd ingebracht als raadsonderwerp nadat een medewerker van het gemeentehuis werd berispt omdat zij een puppy mee nam naar haar werk. 

Diverse petities van kinderen, bibliotheekgangers en dierenliefhebbers konden de raad niet op andere gedachten brengen.

Op straat

Een medewerker van de bibliotheek nam Browser zes jaar geleden mee uit het asiel toen hij op straat was gevonden. "Iedereen wordt blij van Browser", aldus een woordvoerder van de bibliotheek. "Hij hoort erbij en doet geen vlieg kwaad."

Ook de acht insprekers die voorafgaand aan de stemming pleitten voor het dier, maakten geen verschil. Zelfs de burgemeester van de stad vindt het geen probleem als Browser blijft, maar hij heeft geen stem in besluiten die de raad neemt.

De kat moet binnen een maand de bibliotheek verlaten. Er is nog één raadsvergadering voor de deadline. Op die bijeenkomst gaat de bibliotheek protest aantekenen tegen het bevel.


Lees meer over:
Verenigde StatenKattenTexas

Aanbevolen artikelen