Geen aanklacht tegen ouders van kind dat gorillahok inliep

De ouders van het jongetje dat vorige week een gorillahok van een dierentuin in de Amerikaanse staat Cincinnati inliep, worden niet vervolgd. De oppassers zagen zich genoodzaakt de gorilla dood te schieten.

Dierenliefhebbers over de hele wereld hebben woest gereageerd op het doodschieten van de gorilla Harambe.

Veel van hen willen dat de politie de ouders van de peuter aansprakelijk stellen voor het incident. Zij eisen onderzoek naar de manier waarop de ouders met het kind omgaan om te voorkomen dat zich in de toekomst weer soortgelijke gevallen van nalatigheid voordoen.

Maar justitie heeft na onderzoek besloten de ouders niet aan te klagen, meldt persbureau AP maandag.

Bekijk de verklaring van de officier van justtitie in de staat Ohio

Apenverblijf

De 3-jarige jongen glipte in het bijzijn van zijn moeder door de omheining van het hok en viel vier meter naar beneden. Het was de eerste maal in bijna veertig jaar tijd dat iemand zonder toestemming in het apenhok kwam.

Nadat het kind in het apenverbljf was gevallen, sleepte de meer dan 200 kilo zware gorilla hem voorzichtig mee naar zijn rots. Het leek er volgens getuigen niet op dat het dier hem kwaad wilde doen.

Bloemen en kaartjes

Volgens een verklaring die de dierentuin heeft afgelegd, was het verdoven van de gorilla geen optie, omdat niet duidelijk was hoe snel het serum zou werken.

Honderden mensen hebben sindsdien bij het hok van Harambe bloemen en kaartjes neergelegd om hun medeleven met het overlijden van de zeventien jaar oude gorilla te betuigen.

Lees meer over:
Tip de redactie