Thaise autoriteiten vinden veertig dode welpen in beruchte tijgertempel

De Thaise dierenbescherming, die bezig is tijgers weg te halen uit een boeddhistisch tempelcomplex in de provincie Kanchanaburi, heeft in een vrieskist in de keuken de kadavers van veertig welpen gevonden.

''Kennelijk waren ze het bewaren waard, maar waarvoor is voor mij een compleet raadsel'', zei Adisorn Nuchdamrong, een van de leiders van de operatie, woensdag.

De aanwezige monniken hebben nog niet toegelicht waarom de jonge roofdieren zijn ingevroren. Inmiddels zijn sinds maandag 52 tijgers overgebracht naar een opvangcentrum van de overheid, 85 wachten nog op transport.

Selfies

Het klooster werd al jaren beschuldigd van illegaal fokken en verhandelen van tijgers. Ook zouden de dieren, die veel toeristen naar de tempel lokten, slecht zijn verzorgd. Dierenbeschermingsorganisaties willen dat de dierentuinvergunning van de tempel wordt ingetrokken.

De tempel in Kanchanaburi vangt tijgerwelpjes op. Toeristen komen in grote getale naar de tempel om de welpen te aaien en selfies met de dieren te nemen, wat de tempel jaarlijks miljoenen oplevert.

Video: Dierenbescherming vindt veertig dode welpen in vrieskist 

Lees meer over:
Tip de redactie