India heeft dertien met uitsterven bedreigde Aziatische leeuwen gevangen genomen, vanwege drie dodelijke aanvallen op dorpsbewoners die de laatste maanden hebben plaatsgevonden. 

De groep leeuwen leeft in Gil National Park in het noordwesten van India. Normaal gesproken vormen ze geen gevaar voor mensen die in de buurt wonen.

De laatste maanden verplaatsen een aantal leeuwen zich steeds vaker buiten hun leefgebied. Al meerdere malen wordt een nabijgelegen dorp geteisterd door de roofdieren. Drie bewoners zijn daarbij om het leven gekomen.

Het laatste slachtoffer, een 14-jarige jongen, werd eerst uit zijn bed gesleurd alvorens de leeuw hem heeft gedood. Zijn vader raakte gewond toen hij het beest probeerde weg te jagen.

Jacht

De Indiase autoriteiten hebben de afgelopen dagen jacht gemaakt op de Aziatische leeuwen die aan de rand van het park zijn gezien. De dieren die verantwoordelijk worden gehouden voor de dodelijke aanvallen blijven vastzitten. De rest wordt zo snel mogelijk in vrijheid gesteld, aldus persbureau AFP.

Naar schatting leven ongeveer 523 Aziatische leeuwen in het Gil National Park, hun enige leefomgeving. De laatste jaren is de diersoort in aantal gegroeid. Toch blijft de Aziatische leeuw met uitsterven bedreigd.