Dinsdag 24 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Panda Hao Hao in België

Panda Belgische dierentuin 'zeer waarschijnlijk' zwanger

De vrouwelijke reuzenpanda Hao Hao die in de Belgische dierentuin Pairi Daiza woont, is hoogstwaarschijnlijk zwanger. De dierentuin bij het Waalse Bergen durft dat echter nog niet met zekerheid te zeggen.
Door ANP

Diverse signalen wijzen erop dat Hao Hao zwanger is. Om de zwangerschap te bevestigen, is een echografie nodig. De panda heeft echter nog geen interesse getoond in de training die daarvoor nodig is. 

Vorig jaar dacht de dierentuin ook dat ze zwanger was. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. De signalen zouden dit keer sterker zijn. Zo zou aan haar tepels te zien zijn dat ze klaar is om borstvoeding te geven. Ook heeft ze geen aandacht meer voor mannelijke verzorgers.   

Is Hao Hao echt zwanger, dan kan het jong tussen nu en het begin van de zomer geboren worden.

Loops

In februari werd Hao Hao kunstmatig geïnsemineerd omdat ze loops was. Dat was al bijzonder omdat een reuzenpanda maar één keer per jaar loops is en hooguit drie dagen per jaar vruchtbaar is.

Hao Hao en het mannetje Xing Hui kwamen in februari 2014 onder grote belangstelling naar België. Het verblijf van het pandakoppel heeft de dierentuin dan ook geen windeieren gelegd. De dieren mogen vijftien jaar in Pairi Daiza blijven en het is de bedoeling om voor nieuwe pandaatjes te gaan zorgen.

Xing Hui is wel de zaaddonor en dus de mogelijke vader.

Aanbevolen artikelen