In Safaripark Beekse Bergen is in de nacht van dinsdag op woensdag een olifantje geboren. Moeder Punda en het jong, een meisje dat de naam Madiba heeft gekregen, maken het goed.

Het is de eerste levende geboorte van een Afrikaanse olifant in de Benelux ooit, aldus het safaripark.

Punda was maar liefst 680 dagen (bijna 23 maanden) drachtig. Ook voor olifanten is dat lang. Het olifantenjong gaf meteen een teken van leven en ging al vlug op zijn pootjes staan. Punda is erg zorgzaam met Madiba, zo laat het safaripark weten.

Het is voor het eerst dat in Beekse Bergen een olifantje wordt geboren. Als de dierenarts groen licht geeft, kan het kraambezoek beginnen. Als alles goed gaat, is de kleine olifant al donderdag voor bezoekers te zien.

Video: Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen

Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen
Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen

Madiba verwijst naar de traditionele stamnaam van Nelson Mandela, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika die eind 2013 overleed. De naam Madiba werd en wordt door velen liefkozend als bijnaam gebruikt voor Mandela, die bekendstond om zijn strijd tegen apartheid.

Punda (23) raakte in de zomer van 2014 drachtig in de dierentuin van het Duitse Wuppertal, in het kader van het Europese fokprogramma. De lange 'zwangerschap' van 680 dagen is een record in dat programma.