Een leeuw wordt na twee ontsnappingen naar een ander reservaat in Zuid-Afrika verhuisd om hem te trainen tot alfamannetje. Sylvester, zoals de leeuw heet, zou twee keer zijn gevlucht uit angst voor de andere mannetjesleeuwen.

In het park Addo Elephant National Park wordt hij bij twee leeuwinnen geplaatst. Eigenlijk wilden de medewerkers van het Karoo-reservaat Sylvester doden, maar besloten na veel ophef op Twitter dit toch niet te doen, meldt BBC.

"Er is altijd een risico dat de leeuw weer ontsnapt, maar dit risico wordt kleiner omdat het potentiële conflict met andere leeuwen er nu niet meer is", aldus Fundisile Mketeni, topman bij South Africa National Parks.

Het dier liep in maart tijdens zijn laatste vluchtpoging vier dagen rond in een dunbevolkt gebied in de bergen. Hij ontsnapte door onder een hek door te kruipen.

Video: Leeuw Sylvester gevangen na vluchtpoging in maart 

Houdini

Dezelfde leeuw ontsnapte vorig jaar in juni ook uit zijn verblijfplaats. "Ik denk dat we hem voortaan Houdini moeten noemen", refereerde de woordvoerder aan de bekende Hongaars-Amerikaanse illusionist.

Het beest doodde een grote groep schapen tijdens een tocht van honderden kilometers, voordat het werd gevonden door boswachters.