Een poes heeft zaterdag een lange rit gemaakt onder de bumper van een auto. De eigenaar, die van Antwerpen naar Amsterdam reed, ontdekte pas aan het einde van zijn tocht dat het dier klem was komen te zitten.

De kans is reëel dat de poes al in Antwerpen onder de bumper is gekropen. In dat geval zou het dier meer dan 160 kilometer hebben meegereden.

De eigenaar van de wagen heeft echter ook tussenstops gemaakt in Breda en Hilversum, laat woordvoerder Marion Agema van het Dierenasiel Amsterdam dinsdag aan NU.nl weten.

De poes is door de medewerkers van het asiel 'Madammeke' gedoopt, en is er naar omstandigheden goed aan toe. "Ze was heel vuil en erg bang. Maar ze lijkt geen blijvende fysieke schade aan de rit over te houden." Het jonge dier wordt nu veertien dagen in observatie gehouden.

Opvallende verschijning

Het Dierenasiel hoopt dat in de tussentijd de eigenaar zich meldt. "Ze is niet gechipt, maar ze ziet er verder goed verzorgd uit", aldus Agema.

De oproep aan de eigenaar van 'Madammeke' om zich te melden, verspreidde zich dinsdagochtend in noodtempo over het internet. Een bericht op Facebook werd in een paar uur tijd honderdduizenden keren gedeeld. Ook Belgische media hebben inmiddels aandacht besteed aan de liftende poes.