Een roedel wolven heeft in de Amerikaanse staat Wyoming in een nacht tijd een kudde van negentien overwegend jonge elanden gedood. Met het doden van de elanden lijken de wolven echter geen duidelijk doel te hebben gehad. 

"Het lijkt wel een moordpartij voor de lol", zei iemand van het wildbeheer in de deelstaat volgens meldingen van CNN.

De jonge elanden werden dood aangetroffen door een man die door het wild- en visserijbeheer van Wyoming was gestuurd om de elanden en van extra eten te voorzien. In deze steek bij de stad Jackson in het westen van Wyoming leven naar schatting 1.100 elanden. De afgelopen winter is 7 procent van het elandenbestand door wolven gedood.

Het wildbeheer wil het wild graag beschermen, maar de wolf wordt federaal beschermd als bedreigde soort. Pogingen om de wolf die status af te nemen om op die manier het doden van de elanden tegen te gaan, zijn tot dusverre in rechtszaken mislukt. Sommigen vrezen dat er pas actie wordt ondernomen als vee of als mensen worden aangevallen.

De wolf was in de regio bijna uitgestorven. In het midden van de jaren negentig is de wolf weer uitgezet in het Yellowstone National Park in het noordwesten van Wyoming en breidt de populatie zich voortvarend uit.