Niet alleen Rome, maar ook Amsterdam heeft de afgelopen weken last van poepende spreeuwen.
 

Dat meldt Het Parool zaterdag.

Omwonenden van het Sarphatipark klagen over overlast omdat de dieren alle auto’s en fietsen bevuilen. De groep spreeuwen verzamelt zich elke avond in een boom in het noordwestelijke deel van het park.

Stadsecoloog Remco Daalder vindt het raar dat mensen zich druk maken om de vogels. "Ik vind de spreeuwen een verrijking, geen plaag", stelt hij. "Het is één van de weinige natuuruitingen in de stad, die moeten we koesteren."

Verkeersproblemen

Rome luidde eind december ook de noodklok vanwege alle poepende spreeuwen die de Eeuwige Stad teisterden met hun behoeften. Stoepen, jassen, geparkeerde auto's, niets ontsnapt aan de uitwerpselen die de vogels laten vallen.

In Rome zorgt de hoeveelheid poep zelfs voor verkeersproblemen. Vooral de straten langs de Tiber worden door de uitwerpselen spekglad als het heeft geregend. Het gemeentebestuur probeert de plaag te bestrijden met luidsprekers.

Spreeuwen veroorzaken in de zomermaanden wel vaker overlast. Maar het is zeldzaam dat de dieren ook in de winter de binnensteden teisteren.