Woensdag 18 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Panda slaapt in Washington

Babypanda dierentuin Washington overleden

Een van de twee welpen die reuzenpanda Mei Xiang afgelopen zaterdag in de dierentuin van Washington baarde, is overleden.
Door NU.nl

Dat melden verscheidene Amerikaanse media.

Medewerkers van de dierentuin gaven extra zorg aan de kleinste welp nadat duidelijk werd dat Mei Xiang haar focus op de andere welp had gelegd. Mei Xiang weigerde nog zorg aan de welp te geven. De medewerkers probeerden het kleintje te voeden, maar het bleek te laat. 

Een week voor de bevalling werd pas duidelijk dat de reuzenpanda zwanger was en de verrassing was dan ook groot toen ze twee welpen baarde.

De dierentuin was erg verguld met de geboortes, maar was tegelijkertijd op haar hoede. "Het jong is erg kwetsbaar nu het nog zo klein is", zei dierentuindirecteur Dennis Kelly tegen nieuwszender NBC Washington na de komst van de eerste. 

Panda's planten zich moeilijk voort en dat geldt helemaal als ze in gevangenschap leven.

Video: Babypanda Washington overleden

Kinderen

Twee jaar geleden beviel Mei Xiang van een dochter, Bao Bao, en in 2005 zag het mannetje Tai Shan het levenslicht. Twee andere jongen overleden kort na de geboorte.

Er leven nog ongeveer 1.600 reuzenpanda's in het wild, in bergachtige gebieden in China, en driehonderd in gevangenschap, waarvan de meeste ook in China.

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
Babypanda Washington overleden
Babypanda Washington overleden

Aanbevolen artikelen