Een zeven weken oude luiaard in de London Zoo heeft een knuffeldier als surrogaatmoeder gekregen, omdat hij niet meer bij zijn moeder terecht kon.

Dat meldt The Telegraph vrijdag.

De luiaard Edward, vernoemd naar de film Edward Scissorhands, kon niet meer bij zijn moeder drinken nadat haar melkproductie stopte.

Omdat luiaards spierkracht opbouwen door op hun moeders te klimmen, vreesden dierenverzorgers dat het dier niet genoeg lichaamsbeweging zou krijgen. Daarom pasten verzorgers een knuffeldier uit de cadeauwinkel in de dierentuin aan zodat het aan takken kon hangen en Edward hierop kon klauteren.

Flesje

Het dier wordt verder gevoerd met een fles gevuld met geitenmelk. "Net als met babymelk voor mensen, verwarmen we de melk totdat die op kamertemperatuur is en testen wij de hitte op onze polsen", zegt verzorgster Kelly-Anne Kelleher. "Het kostte even voordat Edward gewend was aan het flesje maar nu zuigt hij er meteen aan als we het geven."

Luiaards zijn zeer langzame dieren. Volgens The Telegraph moeten de verzorgers bij het voeren vaak lang wachten totdat Edward wakker wordt na een dutje.