Gezinnen in nood kunnen vanaf maandag ook op het Westeinde in Den Haag terecht voor kinderkleding en kinderschoenen. Stichting Lotje opent die dag een nieuwe Kast van Lotje bij de Stichting Noodopvang.

Met de kast, die burgemeester Jan van Zanen om 15.15 uur opent, hopen de stichtingen meer praktische hulp te bieden aan de cliënten van de Noodopvang en de hulpbehoevenden in de wijk. De Stichting Noodopvang Haaglanden zorgt voor huisvesting van (deel)gezinnen die de gemeente Den Haag in noodopvang heeft geplaatst.

Stichting Universitas heeft de nieuwe Kast van Lotje geadopteerd. Er staan inmiddels 19 Kasten van Lotje verspreid door Den Haag. De paarse kasten staan meestal bij buurtcentra en Centra voor Jeugd & Gezin. Ouders kunnen gebruikte en nog goede kinderkleding naar deze kasten brengen, zodat kinderen van gezinnen die het minder breed hebben daar gebruik van kunnen maken.

Naast de kleding vraagt Stichting Lotje ook vaak naar andere spullen, zoals tweedehands bedden, kledingkasten en aankleding van een huis. De stichting ontvangt deze spullen via de gemeente Den Haag, pleegopvang en gezinsvoogden. Stichting Lotje heeft een groot netwerk op Facebook, waardoor de spullen vaak al binnen een dag gedoneerd worden.