Een scooterrijder is donderdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Bezuidenhoutseweg. De bestuurder kwam met iemand achterop in botsing met een automobilist. De passagier van de scooter raakte lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.45 uur in Den Haag. Onder meer twee ambulances en het traumateam uit Rotterdam kwamen ter plaatse. De bestuurder van de scooter werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en de andere lichtgewonde passagier werd zonder spoed vervoerd. De slachtoffers hadden net een pizza opgehaald bij een afhaalrestaurant.

De automobiliste waarmee ze in botsing kwamen heeft meermaals een blaastest moeten ondergaan. De test mislukte meer dan vijf keer, mogelijk omdat zij door de emoties en schrik niet in staat was om goed te blazen, meldt calamiteitensite Regio15.

Personeel van de ambulancedienst heeft de bestuurder van de auto onderzocht en vervolgens bloed afgenomen omdat de blaastest niet lukte. Of ze onder invloed was van alcohol is nog niet bekend. De Bezuidenhoutseweg was na het ongeluk enige tijd in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De forensische opsporing Verkeer gaat uitgebreid onderzoek doen naar de aanrijding.