De politie heeft zaterdagmiddag twee overleden personen gevonden in een woning aan het Kramerplan in Zoetermeer. Rechercheurs hebben de hele avond en nacht grootschalig onderzoek gedaan in en rond de woning. De twee slachtoffers zouden moeder en zoon zijn en hebben mogelijk een link met een dodelijke aanrijding in Lekkerkerk zaterdagmiddag, al kan de politie dat niet bevestigen.

De twee overleden personen zijn volgens de politie zaterdag rond 17.00 uur gevonden in de Zoetermeerse woning. Buren zeggen echter dat ze al eerder op de dag zijn overleden. De politie zou al de hele zaterdagmiddag onderzoek hebben gedaan naar de doodsoorzaken. Buurtbewoners hoorden eerder op de middag hard geschreeuw uit de woning komen, waarna zij de politie hebben ingeschakeld.

De twee overleden personen hebben mogelijk een link met de dodelijke aanrijding van zaterdagmiddag in Lekkerkerk. Bronnen rond het opsporingsonderzoek zeggen tegen De Telegraaf dat het slachtoffer daarvan een 72-jarige man is en dat de doden in de Zoetermeerse woning zijn vrouw van begin 70 en zijn zoon van begin 30 zijn. De politie kan dat zondagochtend niet bevestigen. Wel geeft de woordvoerder aan dat er wordt onderzocht of er een verband is tussen de twee incidenten.

Via de verongelukte vader zou de politie bij de woning in Zoetermeer zijn gekomen, waar de vondst van de twee lichamen werd gedaan. "Op dit moment kunnen we daar nog geen uitspraken over doen", zegt een woordvoerder van de politie. "De recherche is de hele nacht bezig geweest met het onderzoek bij de woning en de resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Op dit moment zitten we nog midden in het onderzoek en zijn diverse scenario's open."

Bij de aanrijding in Lekkerkerk zaterdagmiddag is één persoon overleden. Een personenauto botste omstreeks 13.00 uur frontaal op een camper op de N210. Bij het ongeluk raakten nog twee andere personen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte flink beschadigd en is door een berger meegenomen. De camper belandde in de nabijgelegen sloot.

De politie onderzoekt nu of er een verband is tussen de aanrijding in Lekkerkerk en de gevonden lichamen in Zoetermeer. Via Twitter laat de politie weten nog steeds bezig te zijn met een uitgebreid onderzoek in de woning. 'Onze collega's onderzoeken momenteel uitgebreid de toedracht van het overlijden van de twee personen in Zoetermeer. forensische opsporing is bezig met sporenonderzoek en we doen buurtonderzoek, diverse scenario's lopen we uit.'

De straat was zaterdagavond grotendeels afgezet met politielint en zwarte schermen. De recherche en de forensische opsporing deden de hele avond en nacht onderzoek in de woning. Een buurvrouw vertelde dat een van de slachtoffers van de mogelijke gezinsdoding, John, 'een lieve buur' was. Bijna iedereen kende hem.

Hij viel volgens haar op in de buurt, omdat hij ervan hield om op hakken en in vrouwenkleding rond te lopen. "Ik zag hem zaterdagochtend nog lopen met zijn zoon. Ze lieten de hondjes uit." Wat er daarna precies is gebeurd, weet niemand. Een van de buren zou geschreeuw hebben gehoord in de woning.

Toen deze daarna geen contact meer kon krijgen met John, zou hij de politie hebben gebeld. De dood van hun buurman heeft tot een schok geleid in de buurt. Zijn directe buren zijn erg aangedaan door het drama, vertellen omstanders.

Het onderzoek in en rond de woning is tot diep in de nacht doorgegaan. Zondagochtend omstreeks 5.00 uur pakte de politie haar spullen in. Medewerkers van forensische opsporing en andere rechercheurs hebben sporen in de woning veiliggesteld. De lichamen van de twee personen zijn geborgen. Zondagochtend heeft de politie het onderzoek weer voortgezet.