De toekomstplannen voor de komende vier jaar in Voorschoten liggen klaar. Speerpunten: jongeren moeten in Voorschoten kunnen blijven wonen en de gemeente zet de deuren wagenwijd open voor meer horeca.

Het zijn niet de afhaalzaken en de bezorgscooters die Voorschoten in de winkelstraten wil hebben, maar restaurantjes. Ook moet er genoeg ruimte zijn voor flexibele werkenden om in een hippe koffiebar hun laptop open te klappen. Kortom: er komt een nieuw plan voor het centrum. Verder wil het nieuwe gemeentebestuur, dat de komende jaren bestaat uit VVD, CDA en Voorschoten Lokaal, meer toeristen en dagjesmensen naar Voorschoten krijgen.

Het gemeentehuis is inmiddels gedateerd, maar volledig renoveren of nieuwbouw wordt te duur. Daarom gaat het college bekijken of er een 'klantcontactcentrum' kan worden behouden en de ambtenaren op een andere plek kunnen werken.

Daarnaast wil Voorschoten, zoals inmiddels bijna alle gemeenten in Nederland, vaart zetten achter woningbouw. Verschillende projecten lopen al. Verder wordt onderzocht welke gemeentelijke gronden gebruikt kunnen worden en op welke manier dat betaalbaar kan.

Nu Voorschoten ook het coalitieakkoord naar buiten heeft gebracht, is Den Haag de enige gemeente in de regio waar nog altijd onderhandeld wordt.