Kunstliefhebber maar geen tijd om elke week naar het museum te gaan? Op de website Buitenkunst Den Haag staan tal van foto’s van kunstwerken in de stad. Sinds donderdag zijn er tachtig nieuwe werken te zien uit stadsdeel Escamp.

De website kwam deze zomer in de lucht en breidt zich steeds meer uit. Naast de tachtig nieuwe kunstwerken, stonden er al 370 werken in. De website werd ontwikkeld door Kunstcentrum Stroom Den Haag in opdracht van de gemeente.

Kunst is in Den Haag gewoon op straat te vinden. Zo staan er in het centrum al tal van beelden en werken. Maar ook daarbuiten is er geen gebrek aan. Juist daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan het beeld Paard en Ruiter in het Zuiderpark. Het is een sculptuur van de Italiaanse beeldhouwer Marino Martini.

Het verhaal achter het beeld? Dat kennen de meeste voorbijgangers vermoedelijk niet. Wie daar geïnteresseerd in is, kan er alles over vinden op de website. Voor toeristen is er een Engelse versie te vinden. Eind 2021 staat naar verwachting alle actuele informatie met foto's en achtergrondverhalen van de meer dan 550 buitenkunstwerken in Den Haag online.