Basisschoolkinderen drinken te weinig water, zo blijkt uit onderzoek van Dunea. Hier moet volgens het watervoorzieningsbedrijf verandering in komen. Daarom gaan ze op Haagse schoolpleinen tientallen waterpompen plaatsen.

In heel Den Haag staan al honderden watertappunten, zoals op Den Haag Centraal en in stadsparken. Dunea wil de watertappunten nu ook naar schoolpleinen en bso's brengen. "In samenwerking met GGD Haaglanden en Fonds 1818 zijn we bezig om het aantal watertappunten uit te breiden.

Het eerste tappunt op een schoolplein is geopend tijdens Nationale Kraanwaterdag op basisschool 't Palet in Den Haag", aldus Edward Verhey van Dunea. Kinderen drinken normaal gesproken veel meer gezoete drankjes dan water. Uit het onderzoek blijkt dat een kind niet meer dan twee glazen water per dag drinkt, terwijl het minimaal 1 liter zou moeten zijn.

Het initiatief om waterpompen op schoolpleinen te plaatsen is een pilot, maar Dunea kijkt wel naar de toekomst. "Het is weliswaar een pilot, maar als het een succes wordt, willen we dit zeker uitbreiden naar meerdere locaties." Het doel is om straks elk schoolplein in de regio Haaglanden te voorzien van watertappunten.