De ANWB heeft toeristische plekken in Zuid-Holland en Nederland geselecteerd voor de titel 'Leukste uitje van Zuid-Holland 2022' en het 'Leukste uitje van Nederland'. Haagse attracties zijn in de race.

Het Omniversum aan de President Kennedylaan is een van de twaalf genomineerde uitjes uit Zuid-Holland. Andere gegadigden zijn het Archeon, Miniworld Rotterdam en Vogelpark Avifauna. Een vakjury koos de top 12.

Naast deze verkiezing is er ook de landelijke wedstrijd het Leukste uitje van Nederland. Hierbij zijn 39 attracties namens de provincie Zuid-Holland genomineerd die een bezoekersaantal van boven de 450.000 hebben. Maar liefst vijf genomineerden zitten in de Haagse regio. Het gaat om De Uithof, Duinrell, Madurodam, Kunstmuseum Den Haag en het Mauritshuis.

Leden van de ANWB kiezen hun favoriet. Dat kan tot en met 31 oktober. De jury en leden beoordelen de genomineerden op criteria als prijs versus kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor het hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.

De winnaars worden volgend jaar bekendgemaakt. Het afgelopen jaar werd avonturenboerderij Molenwaard voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het 'Leukste uitje van Zuid-Holland'.