Een politieachtervolging op de A4 bij Den Haag eindigde in de nacht van donderdag op vrijdag toen een taxi in de Victory Boogie Woogietunnel tegen een slagboom reed. De bestuurder reed tegen de richting in waardoor meerdere weggebruikers hem moesten ontwijken.

De bestuurder had het voertuig eerder op de avond gestolen. Dat meldt de eigenaar van het taxibedrijf zaterdag. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

De Haagse verkeerspolitie deed rond 2.00 uur een lasercontrole op de A4 toen er een taxi ruim 50 kilometer per uur te hard voorbij reed. Ter hoogte van Rijswijk gaven agenten een stopteken, dat genegeerd werd. De bestuurder gaf zelfs gas in een poging te ontsnappen.

Voor de ingang van de tunnel op de Rotterdamsebaan switchte de bestuurder naar de verkeerde weghelft waardoor hij tegen het verkeer in reed. De beheerder van de tunnel besloot daarop om de slagbomen aan de andere uitgang naar beneden te halen. En dat bleek succesvol. De taxi knalde hard tegen de slagboom en kwam niet veel later tot stilstand.

De twee inzittenden van de auto probeerden nog weg te rennen, maar de politie kon ze al snel inrekenen. Op het bureau kwam de politie erachter dat de bestuurder geen vergunning had om als taxichauffeur te werken. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter aan een waslijst van overtredingen verantwoorden, waaronder het vernielen van een slagboom.