Russische diplomaten in Den Haag hebben 108 openstaande boetes. Dit zijn de meeste van alle buitenlandse ambassades in Den Haag. Veel andere landen doen het juist beter dan enkele jaren geleden.

Het aantal openstaande boetes van Rusland is twee keer zo hoog als Georgië, dat met 42 rekeningen op de tweede plek van de ranglijst van wanbetalende ambassades terug te vinden is. Egypte, Soedan en Bosnië en Herzegovina maken de top vijf compleet met respectievelijk 41, 35 en 26 onbetaalde naheffingen.

Toch is het niet zo slecht gesteld met het betaalgedrag van de diplomaten als enkele jaren geleden. In 2018 stonden er nog bijna 750 bekeuringen open bij verschillende ambassades, met een totaalbedrag van ruim 48.000 euro. In maart van dit jaar bleek dat te zijn gehalveerd naar 350 naheffingen ter waarde van in totaal iets minder dan 25.000 euro.

Rusland stond 2,5 jaar geleden ook al hoog op de ranglijst van slecht betalende ambassades. Toen op de derde plek, na nummer twee Egypte en Libië dat destijds met 224 boetes bovenaan prijkte.