De Haagse Markt wordt de komende maanden voorzien van 3.500 zonnepanelen. De Haagse Markt is nu de grootste markt van Europa, maar wordt hiermee ook de 'groenste' markt van het continent.

Voor Leen van Popering van de Stichting Haagse Markt is het fantastisch nieuws. Volgens Leen van Popering van de Stichting Haagse Mark zijn de zonnepanelen niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de Haagse Markt en alle ondernemers die daar werken. De opbrengsten van de zonnepanelen worden gebruikt voor meer promotie voor de markt, meer ondersteuning aan ondernemers en voor materiaal voor looppaden.

Het project kost zo'n 1,1 miljoen euro. De zonnepanelen worden geplaatst door SolarNRG. De stichting is eigenaar van de panelen en gaat die ook exploiteren. Zij huurt de daken van de units, waar de panelen op komen, van de gemeente voor het symbolische bedrag van 1 euro. De stroom wordt via de gemeente aan de ondernemers geleverd.

Directeur Sander Noordermeer van SolarNRG, dat de zonnepanelen levert is trots. Volgens hem hebben de 3.500 zonnepanelen een verwachte opbrengst van 1,2 miljoen kWh per jaar. "Daar kun je vierhonderd huishoudens helemaal mee van stroom voorzien."

Naar verwachting liggen alle zonnepanelen in november op de units.