Negen mannen zijn dinsdagochtend door de Haagse politie aangehouden op verdenking van drugshandel, de export van drugs en witwassen. Het gaat om mannen in de leeftijd van 27 tot en met 59 jaar.

Rechercheurs van Team Scheveningen kwamen de verdachten op het spoor na uitgebreid onderzoek. "Ze bleken op grote schaal in verdovende middelen te handelen en de opbrengsten te witwassen", laat de politie weten.

De politie heeft ook meerdere woningen en bedrijfspanden doorzocht. "Tijdens deze doorzoekingen werden wapens, geld en administratie aangetroffen en zijn auto's en drugsgerelateerde spullen in beslag genomen."

De agenten vielen dinsdagochtend onder meer een pand aan de Zeesluisweg in Scheveningen en een autoverhuurbedrijf in Den Haag binnen. "De auto's die dit bedrijf verhuurt zijn in beslag genomen, omdat ze vermoedelijk zijn verkregen met crimineel geld."

De negen verdachten zitten in beperkingen. "Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten."

Het onderzoek en de politieactie zijn nog in volle gang. "Meerdere aanhoudingen en inbeslagnames worden dan ook niet uitgesloten."