Een automobilist is woensdagavond vermoedelijk met opzet tegen een auto met daarin twee agenten gereden, meldt de politie. Dat gebeurde tijdens een wilde achtervolging door de Haagse Molenwijk. Twee agenten zijn hierbij gewond geraakt.

De politie wilde de verdachte aanhouden in verband met een mogelijk drugsincident. "Maar de verdachte reed roekeloos bij een politieauto weg, nog voordat er een stopsein kon worden gegeven", meldt een woordvoerder van de politie.

Tijdens de daaropvolgende achtervolging ramde de bestuurder meerdere auto's. In de Stuwstraat kwam hij pas tot stilstand, toen hij - vermoedelijk met opzet - tegen een onherkenbare politieauto met twee agenten erin reed.

Na de crash rende de inzittende weg in een poging om alsnog aan de politie te ontkomen, maar zijn vluchtactie mislukte. "De man werd direct aangehouden."

De twee agenten die in het geraakte voertuig zaten, zijn na controle door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.

De omgeving van de Stuwstraat was afgezet voor onderzoek. De politiehelikopter heeft het incident vanuit de lucht gevolgd.