Sportverenigingen hoeven de gemeente Den Haag tot en met juni 2021 geen huur te betalen. Wethouder Hilbert Bredemeijer scheldt de huur kwijt aan de clubs die het door corona financieel zwaar hebben. Het gaat in totaal om een bedrag van 3 miljoen euro. Tegelijkertijd komt hij met een plan om te verduurzamen.

De sportclubs die hun verenigingsgebouwen huren van de gemeenten hebben daardoor ruim een jaar geen huur hoeven betalen. De huur is voor veel verenigingen nauwelijks op te brengen omdat ze amper inkomsten hebben door de coronamaatregelen.

"Hierdoor ontstaat de noodzakelijke financiële ruimte om andere lasten te kunnen betalen", laat wethouder Bredemeijer weten. "De impact van de sluitingen en beperkte openstelling is erg groot voor onze sportverenigingen. Het is allemaal erg onzeker. Wij zijn er voor ze, zodat de verenigingen overeind blijven voor ná corona."

Daarnaast wordt 7,5 miljoen euro beschikbaar gemaakt om te investeren in energiebesparende maatregelen voor de clubs. Daarvan is 6 miljoen bestemd voor zwembaden en sporthallen. Met het geld kunnen onder meer zonnepanelen, waterbesparende douchekoppen en afdekdekens voor zwembaden worden aangeschaft.