Cultuurpaleis Amare heeft opnieuw te maken met vertraging. De oplevering stond gepland voor begin mei van dit jaar, maar die datum wordt niet gehaald, zo heeft de aannemer dinsdag aan de gemeente Den Haag laten weten.

De cultuurinstellingen die hun intrek in het 223 miljoen euro kostende cultuurpaleis nemen, zouden 3 mei de sleutel krijgen. Daarna zouden ze aan de slag gaan met de inrichting. Aannemer Cadanz heeft gemeente echter geïnformeerd dat er meer tijd nodig is om systeemtesten uit te voeren.

Wanneer de cultuurinstellingen dan wel kunnen beginnen aan hun verhuizing is nog niet bekend. Gekeken wordt of ze wellicht toch al aan de slag kunnen gaan, terwijl de aannemer de systemen test.

Daarover is de gemeente in gesprek met Cadanz en de instellingen, schrijft wethouder Anne Mulder, die de gemeenteraad op de hoogte zegt te houden van de gesprekken. Mulder streeft ernaar dat de officiële opening van Amare in september niet in gevaar komt.

De bouw van Amare kende al meer tegenvallers. Zo zijn de kosten flink opgelopen. In plaats van de oorspronkelijke 177 miljoen euro, bleek er 223 miljoen euro nodig voor de cultuurparel naast het stadhuis. Bovendien was de oplevering al eens uitgesteld.

Een vierdaags festival moet de feestelijke opening van Amare vormen. Onder meer Het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Dans Theater nemen er hun intrek in.