Vanwege het lenteweer trekken veel Hagenaars er zaterdag op uit. Zo is het parkeerterrein bij duingebied Meijendel al helemaal vol. De gemeente roept daarom op om niet massaal naar drukke plekken te gaan.

"Er staan nu al rijen om naar binnen te gaan met de auto", meldt calamiteitensite District8. "Ook de twee parkeerterreinen bij het pannenkoekenhuis zijn vol."

De gemeente nam gisteren uit voorzorg al maatregelen. Afsluitingen zijn van tevoren niet aangekondigd, maar er zijn dit weekend wel meer beveiligers, verkeersregelaars en extra agenten actief langs de kuststrook.

Ook worden drukke plekken in de stad in de gaten gehouden. "Mocht het te druk worden, dan kunnen er extra maatregelen worden genomen", aldus de gemeente.

Verder komen er drempels op de Vissershavenweg in Scheveningen, zodat automobilisten langzamer rijden, is de kade bij de Eerste Haven dicht voor verkeer en worden er mobiele openbare wc's geplaatst voor wandelaars.

De gemeente raadt mensen aan om zoveel mogelijk met de fiets eropuit te gaan. Wie toch in een auto stapt, moet rekening houden met omleidingen, zeker ook omdat de Utrechtsebaan dit weekend dicht is voor verkeer vanwege werkzaamheden.