De politie is woensdagavond op een illegale kapsalon gestuit tijdens een zoektocht naar vier verdachten van een overval op de Haagse avondwinkel Ela Minimarkt.

Vier personen overvielen de avondwinkel op de hoek van de Jan van Rodestraat en de Beatrijsstraat en sloegen daarna op de vlucht. Tijdens de zoektocht naar de overvallers zag de politie een zwarte bus die in de Jan de Weertstraat geparkeerd stond.

"De inzittenden van de bus werden aangezien voor de verdachten", legt een woordvoerder van de politie uit. Agenten hebben de mannen met getrokken wapens uit het voertuig gehaald. "Dat is het protocol in zulke situaties." Echter bleek het niet om de overvallers van de avondwinkel te gaan, maar om mannen die een illegale kapsalon runden vanuit de zwarte bus.

De mannen in de bus schrokken erg toen de agenten hen met getrokken pistolen naar buiten dirigeerden en tegen de muur zetten. Omstanders zeggen dat het voertuig er al een hele week stond en dat er telkens mensen omheen hingen.

"Omdat het niet om de overvallers ging, zijn ze niet aangehouden", aldus de woordvoerder van de politie. Wat de consequenties voor hen zijn, kon de politiewoordvoerder nog niet zeggen.

De overvallers van de avondwinkel zijn later alsnog opgepakt. "Drie van de vier verdachten zijn even verderop aangehouden op de Melis Stokelaan." De politie zoekt nog naar de laatste overvaller. De recherche gaat verder met het onderzoek. Of er iets is buitgemaakt, is nog onduidelijk.