Voor de jonge tweelingdochters van een overleden agent uit Den Haag is binnen een dag tijd al ruim 145.000 euro opgehaald. Collega's van de agent begonnen dinsdag een inzamelingsactie.

De crowdfunding werd opgezet nadat eerder deze week een dertigjarige agent om het leven kwam bij een zwaar ongeluk op de N9 vlakbij Bergen. Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de auto waarin de agent met zijn vrouw zat. Hij overleed ter plekke, zijn vrouw vecht in het ziekenhuis nog voor haar leven.

Na het opzetten van de inzamelingsactie door collega's van het stel, kwamen er veel reacties en donaties binnen. "Het komt werkelijk uit alle hoeken", valt op de site te lezen. "Het behoeft geen uitleg dat dit voor zijn vrouw, de kinderen en de rest van de hele familie een geweldig gebaar is."

Het doneren gaat zo hard, dat het ingestelde streefbedrag inmiddels is verhoogd naar 200.000 euro. "Hoe mooi zou het zijn als de toekomst van de dochters op financieel gebied geen enkel vraagstuk meer zou zijn bij dit verschrikkelijke verlies van hun vader op zo'n jonge leeftijd?"