De Invictus Games Den Haag zijn weer uitgesteld. Het evenement in het Haagse Zuiderpark was vanwege de coronacrisis al uitgesteld van 2020 naar eind mei van dit jaar, maar de organisatie heeft opnieuw besloten om er een streep door te zetten.

Het internationale sportevenement voor gewond geraakte militairen en veteranen staat nu op de agenda voor het voorjaar van 2022, tevens in het Zuiderpark. De datum wordt later bekendgemaakt.

Het nieuws komt niet als een verrassing voor Wouter Bakker, aanvoerder van het Nederlandse Invictus Games-team. "Een digitale variant of het organiseren van een evenement zonder publiek zou voor mij niet aanvoelen als Invictus Games en doet geen recht aan de geest van dit unieke evenement."

In de laatste maand van 2020 kwamen er al afzeggingen binnen voor het evenement. De organisatie kreeg van Australië, Jordanië en Nieuw-Zeeland te horen dat hun teams niet zouden afreizen naar Den Haag door de opgelegde reisbeperkingen.

De organisatie is nog wel bezig om "iets" te organiseren tussen 29 mei en 5 juni, om zo de "gemeenschap bij elkaar te houden en blijvende veerkracht te tonen". Hoe dat ingevuld gaat worden, is nog niet duidelijk. De details worden binnenkort bekendgemaakt.