Inwoners van Den Haag met een cruciaal beroep kunnen gratis gebruikmaken van de deelscooters van Check. Het bedrijf wil daarmee onder meer zorgpersoneel zonder eigen auto helpen.

Tijdens de eerste lockdown stelde Check de elektrische scooters ook al gratis beschikbaar voor medewerkers in de zorg. Nu heeft het bedrijf naar eigen zeggen tien keer zoveel scooters en kunnen ook andere beroepsgroepen hiervan gebruikmaken. De actie duurt in elk gevalt tot het einde van de lockdown op 19 januari.

"Vanaf maart hebben honderden zorgmedewerkers op dagelijkse basis onze deelscooters gebruikt. We willen deze actie nu breder trekken en voor meer cruciale beroepen beschikbaar maken", aldus medeoprichter Paul van Merrienboer. Daardoor worden mensen geholpen die geen eigen vervoer hebben en aangewezen zijn op bussen en trams die nu minder vaak rijden.

Wie gebruik wil maken van de actie, moet zich op de website van Check aanmelden. Wel moet duidelijk zijn dat iemand ook daadwerkelijk een cruciaal beroep heeft, dat kan bijvoorbeeld door een link naar de eigen LinkedIn-pagina. Check hanteert dezelfde lijst van cruciale beroepen als de Rijksoverheid.